Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Alles over Cola

Geschreven door Stepaday op May 24, 2012

Tot op de dag van vandaag is het recept van cola het best bewaarde recept ter wereld! Maar wat is Cola eigenlijk? En wat zijn de verschillen in soorten? Stepaday zet samen met Boodschapp een top 3 in elkaar van Cola soorten.

Wat is cola?
Cola is een koolzuurhoudende frisdrank die overal ter wereld gedronken wordt. Coca-Cola was het eerste bedrijf dat Cola verkocht. Vroeger bevatte Cola extracten van de Coca plant, waar cocaïne uit wordt gewonnen. Tegenwoordig is dit niet meer zo.

Wat is het verschil tussen gewone cola en cola light/zero?
Het voornaamste verschil tussen gewone cola en cola light/zero is het suikergehalte. Gewone cola bevat zo’n 10 klontjes suiker per blikje, terwijl cola light/zero helemaal geen suiker bevat. Cola light/zero bevatten zoetstoffen in plaats van suiker.

Cafeïne
Zowel in gewone cola als in de light varianten zit cafeïne. Cafeïne is een opwekkende stof, dat even het gevoel van vermoeidheid verdrijft. Niet iedereen is even gevoelig voor de werking van cafeïne. Toch kan een teveel aan cafeïne zorgen voor gezondheidsklachten. Eén blikje cola bevat ongeveer 30 miligram cafeïne.

Top 3
In dit artikel is de top 3 van cola soorten opgenomen:
Euroshopper Cola bevat veel kunstmatige zoetstoffen en staat daarom ondanks de calorieën op nummer twee. Pepsi cola staat op nummer drie omdat deze soort cola iets meer calorieën bevat dan Coca-cola.

https://www.stepaday.nl/artikelen/eten-en-drinken/cola/
May 24, 2012 om 13:12
Zal niet lang meer duren dan hebben we hier cola met stevia. Cocacola is al druk bezig met een eigen variant hierop ( rebania ) vast te leggen in patenten. Doen ze niet zomaar....is een miljoenenbusiness.
In Frankrijk is er al frisdrank met stevia, en Japan heeft het al veel langer, daar kom je geen aspartaam tegen!

Ben geen fan van Cola en geen fan van kunstmatige zoetstoffen...maar dat hadden jullie al door.
May 25, 2012 om 03:55
Wat is Stevia??
Onbekend
May 25, 2012 om 04:04
stevia is een plantaardige zoetstof dus lekker natuurlijk en gezond.Je hebt nu ook een variant van appelsientje met stevia gezoet.
Onbekend
May 29, 2012 om 15:26
Stevia is en blijft een zoetstof.. natuurlijk of niet natuurlijk.. ook dit is slecht als men ineens enorme hoeveelheden naar binnen gaat werken d.m.v. frisdranken, sapjes etc..
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden