Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Transvet. Een gevaar voor je gezondheid?

Geschreven door Stepaday op June 4, 2012

Gezondheid en goed en gevarieerd eten gaan hand in hand. Het is niet alleen belangrijk om van alle voedingstoffen voldoende binnen te krijgen. Ook kan je sommige stoffen in je voeding beter weren. Zo vergroot transvet het risico op hart en vaatziekten en depressie. Stepaday legt uit wat transvetten zijn en in welke producten transvet is verwerkt.

Wat is transvet?
Transvet ontstaat tijdens het harden van vetten. Deze vetten zijn nodig voor de productie van eten. Het geharde vet zorgt voor een langer houdbaar en knapperig product. Transvet zit vooral in harde margarine, koekjes, gefrituurde snacks en gebak. Deze producten zijn dus niet alleen slecht voor de slanke lijn, maar ook voor je gezondheid. Eet ze dus liever niet teveel. In zuivel zit van nature transvet. Hiervan is nog niet aangetoond of deze ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

Transvet en etiketten lezen
Het is vaak onduidelijk of een product transvet bevat. Fabrikanten zijn namelijk niet verplicht om dit op het etiket te vermelden. Maar staat er op een etiket dat er (gedeeltelijk) gehard plantaardig vet of gehydrogeneerd vet in zit, dan is de kans groot dat dit transvet is. Ook kan het “Het vinkje” je hierbij helpen. Wanneer een product dit logo heeft is er tijdens de productie geen transvet toegevoegd.

Wat je beter niet kan eten
Transvetten kan je dus beter laten staan. Om het nog iets duidelijker te maken zet Stepaday hieronder alles voor je op een rij:

* Alleen de industrie kan transvetten maken. Probeer dus zoveel mogelijk om bewerkte producten te laten staan.
* Koffiecreamers, kant-en klaarmixen voor sauzen en soepen bevatten ook transvet.
* Snacks die zijn gebakken in hard frituurvet bevatten veel transvetten. Bak liever in vloeibare frituurolie en eet deze producten met mate.

http://www.stepaday.nl/artikelen/eten-en-drinken/transvet-een-gevaar-voor-je-gezondheid/
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden